Címkék: 

Az élőerős biztonsági védelem elegendő?

2012.03.19 13:31

Ha biztonságról és biztonsági rendszerekről van szó, akkor elsősorban az élőerős védelemre gondolunk. Mondván, hogy az emberi erő és az emberi megérzés már ősidők óta sok mindenen segítette keresztül a társadalmakat, nem utolsósorban otthonok és családok védelmét oldotta meg. Ugyanakkor az élőerős biztonsági védelem, hiába a kemény kiképzés, hiába a mindenre kiterjedő oktatás, csak kiegészítő biztonsági védelem lehet.

további részletek >>


Biztonságos szemfényvesztés: a füstágyú

2012.01.17 21:01

Sokat beszéltünk már a füstágyúról, a technikáról, amivel működik és hatékonyságáról. Annyit már a laikus ember is fel tud mérni, hogy egy alapjaiban 30 éves technológiát gondoltak újra, s használták fel az új biztonságtechnika megalkotásához. Kevés információnk van azonban arról, hogyan lett ebből a szórakoztató, sóbizniszben használatos látványelemből mai vezető biztonságtechnikai eszköz. Az egyik legbiztonságosabb és leggyorsabb eszközről van szó, amit valaha is a betörők ellen bevetettek. A védelem kétszeres. A betörő testi épségét sem veszélyezteti és a tulajdonosét sem. Ráadásul mindez rendkívüli hatékonysággal párosul.

további részletek >>


Biztonsági rendszer újragondolva: a füstágyú

2011.12.13 00:00

Néhány éve még nem gondoltuk volna, hogy a biztonsági rendszereket teljesen újragondolja egy nagyszerű technológia. Bevett, mondhatni ősi szokás szerint egy biztonsági rendszert csakis zár alapon lehetett elképzelni. Ha egy ajtó be van zárva, az már valamilyen szinten megvéd a betörőtől, ha egy ajtón speciális elektronikus zár van, amihez csak bonyolult kódok beütésével lehet hozzáférni, akkor az a helyiség maximálisan védve van a betörőktől. Holott ez egyáltalán nem így van!

további részletek >>


Váratlan, látványos, biztonságos: a füstágyú

2011.12.06 00:00

Manapság már a betörőket egyre nehezebb visszatartani otthonunktól, értékeinktől. Manapság a betörésveszély egyre hatványozottabb, egyre szélesebb az a spektrum, ahonnan ez a veszély ránk leselkedhet. Az életben sok terület adhat táptalajt a betörőknek. Kezdve az internettel, ami egyre szabadabb prédává tesz bennünket kellő óvintézkedés nélkül, s lassan rá kell jönnünk, hogy a lakások, az üzletek hiper-szuper biztonsági rendszerei sem nyújtanak elegendő védelmet. Látszólag igen, de sajnos a valóságos helyzet ennél sokkal rosszabb. S, hogy miért?

további részletek >>


Te is folyamatos védelemre vágysz? Akkor válaszd a füstágyút!

2011.11.01 00:00

Ez a rendszer a betöréstől számított 20 másodpercen belül sűrű füsttel árasztja el a védeni kívánt helyiséget, így állítva meg az illegális behatolót. Könnyű belátni, hogy egy füstágyúval felszerelt lakást, irodát még a legprofibb betörő sem tud kirámolni, hiszen sötétben kell tapogatóznia

további részletek >>